Ето още една рецепта, която направих от блога на Йоли, за която мога да кажа, че стана много добре. Аромата на пресен розмарин и мащерка е невероятен съчетан с пилешко месо.
Продукти за 4 порции
4 големи пилешки бутчета
1 голям сварен картоф
1 яйце
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с
яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи
подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
* Измийте добре бутчетата и ги овкусете със сол навсякъде. С пръсти
внимателно отделете кожата от месото откъм отрязаната им широка страна.
Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти
под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите,
толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите
повече плънка.
* Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има пълнеж навсякъде.
* Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета
пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно
мазно може да полеете леко със зехтин или масло.
* Не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените
си сокове и мазнина. Но, ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира
или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с
подправки. Ето и изпечения вариант.
* Сервирайте месото топло с бира или ледено бяло вино. За гарнитура може
са направите картофено пюре или сотирани зеленчуци. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.