петък, 25 юли 2014 г.

Пица от тиквички

Пица от тиквички
В нас пицата е на почит, първо, че намерихме начин да я приготвяме бързо  и второ, че е ужасно вкусна, обаче пък не много полезна. Затова започнах да търся вариант без тесто и ето така намерих този с блат от тиквички и в резултат хапнахме вкусна пица с много зеленчуци. Дано да Ви хареса и скоро очаквайте още варианти:) 




Време за приготвяне около 1ч.

Необходими продукти:
- 4 чаши настъргани тиквички (4-5 тиквички)

- 300 гр. настърган кашкавал
- 20-30гр. пармезан
- доматен сос
- шунка
- нарязани маслини без костилки
- 2 яйца
- сол
- черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Тиквичките се настъргват и се посоляват. Оставят се за 10мин. за да пуснат сок и хубаво се изтискват.
2. Към сместа с тиквичките се добавят яйцата и част от настъргания кашкавал и сместа се пече за около 20мин или докато се зачерви.
3. След като тиквичките се извадят от фурната, то се намазват с доматен сос, нарежда се шунката, кашкавал, пармезан и отгоре се слагат маслините.
4. Пицата се запича до готовност на кашкавала.
5. След като се извади от фурната, пицата се оставя за 5мин и тогава се нарязва на парчета.

Забележка: Т.к, кашкавала е мазен, то умишлено не намазах тавата с мазнина, но може да се сложи, ако е необходимо. Вместо доматен сос може да се наредят пресни домати, а в тиквичките вместо кашкавал може да се добави сирене и всичко друго, което обичате да слагате на пицата.


Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.