Friday, 25 July 2014

Бърза пица

Необходими продукти:
- арабски питки
- доматен сос (ползвам готов на Барила или друга марка)
- шунка/шпеков салам
- кашкавал/моцарела/пармезан/синьо сирене/бяло сирене
- лук/чушка/пресен домат/аспержи/печурки/манатарки/мариновани краставички

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на горен реотан или за по-хрупкава пица на горен и долен на 220 Градуса.
Аз винаги правя различни пици и така всеки може да пробва повече видове:)
Вариациите на пицата са на всеки по вкуса, но аз е напиша моите любими пици:
1. Пица с аспержи - питката се намазва с доматен сос, нарежда се нарязан/настърган кашкавал. Аспержите се обелват и се нарязват по дължи и се подреждат върху кашкавала. Най-отгоре се слага пармезан или друго силно ароматно сирене и пицата се запича.
2. Пица Бомба - питката се намазва с доматен сос, нарежда се нарязан/настърган кашкавал, шунка, печурки, чушки/мариновани краставички и пицата се запича.
3. Пица с манатарки- манатарките (пресни или замразени) се задушават с малко зехтин и чесън до готовност да останат на мазнина. Питката се намазва с доматен сос, нарежда се нарязана моцарела и върху нея се разпределят задушените манатарки и пицата се запича.
4. Пица със салам - питката се намазва с доматен сос, нарежда се нарязан/настърган кашкавал и отгоре се нарежда нарязан шпеков салам.
5. Пица със сирена - питката се намазва с доматен сос, нарежда се нарязан/настърган кашкавал, накъсана моцарела, синьо сирене и пармезан. Пицата се запича и преди сервиране отгоре се нареждат пресни домати на шайби.
6. Пица калцоне -  питката се намазва с доматен сос, нарежда се нарязан/настърган кашкавал, натрошава се сирене, добавят се мариновани краставички, шунка и пицата се прегъва на две. Отгоре се намазва леко с доматен сос, слага се малко кашкавал и се запича.

Забележка: Арабските питки могат да се замразяват и във фризера, като по този начин винаги ще имате подложки, ако ви дойдат изненадващи гости.
По този начин направените пици стават с много тънка подложка и ужасно вкусни. Комбинирайте продуктите по ваш вкус и резултата винаги ще е много добър.No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.