понеделник, 25 август 2014 г.

Кекс с малини и къпини

Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 ч. ч.  захар
- 1 ч. ч.  кисело мляко
- 1 ч. л.  сода бикарбонат
- 2 ч. ч.  брашно
- 1-2 пак. ванилия
- 4 с. л.  олио
- 300 гр.  малини и къпини

Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със захарта на пяна . 
2. Сипва се олиото и се разбива.
3. Към киселото мляко се добавя содата за хляб, за да шупне и сместа се прибавя към яйцата.
4. Добавя се брашното и ванилията и всичко се разбива до хомогенна смес.
5. Тестото се изсипва в намаслена тава и отгоре се нареждат плодовете,  като леко се притискат.  
6. Пече се до готовност на 180 градуса.  
7. След като изстине кекса може да се поръси с пудра захар.
 
Оригинална рецепта: Кулинарен журнал брой 15 / август 2014

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.