Необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1ч. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
3 ч.ч.брашно
1 ч.ч. безалкохолно
пресни плодове според сезона
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разбиват със захарта, след което се прибавя киселото мляко разбъркано със содата, олиото и накрая брашното (Ако смятате, че сместа е станала много гъста, то можете да добавите 1 ч.ч. безалкохолно).
- Сместа се разделя на две части. В намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка се изсипва едната от смесите и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Когато блата е готов тавата се изважда и върху готовия блат се нареждат плодовете според сезона /аз направих сладкиша със сини сливи, но може да се направи с праскови, кайсии, малини, вишни, череши, смокини и т.н./.
- След като се наредят плодовете върху тях се изсипва останалата част от сместа. Фурната се включва само отгоре и сладкиша се допича до зачервяване.
- Когато сладкиша изстине се наръсва с пудра захар.
Оригинална рецепта тук!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.