понеделник, 25 август 2014 г.

Хляб Добруджа на Ердинч

След като дълго време правих невероятния хляб с кисело мляко на Ердинч, то реших да изпробвам и друга негова рецепта за хляб Добруджа. Както и предположих рецептата беше много точна, а хляба просто невероятен... Опитайте го и няма да съжалявате.

Необходими продукти за 1кг. хляб, основна програма:

Забележка: Всички продукти са в грамове.

- 300 гр. вода
- 1/2 ч.л. лимонов сок
- 6гр. олио
- 1 + 1/2 ч.л.  захар
- 1 ч.л. сол
- 500 гр. бяло брашно
- 30 гр. трици
- 1 + 1/2 ч.л. суха мая ИЛИ 13 гр. прясна мая


Начин на приготвяне:
- В контейнера се слагат последователно водата, лимоновия сок, олиото, сол, захар;
- Брашното се пресява и също се слага в контейнера;
- Триците се слагат над брашното, като аз имах пшеничени трици, но мисля да пробвам и с овесени.
- По средата се прави кладенче и в него се слага сухата мая или прясната, която е начупена, за да се смеси по-бързо с останалите продукти.
- Преди хляба да започне да се пече отгоре се намазва с кисело мляко;

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.