Версия за печат
Необходими продукти:
400-500 гр. варена тиква
200 гр. масло
250 гр. захар
400 гр. брашно
2 яйца
1/2 пак. бакпулвер
1 к. л. сода бикарбонат
1 пак. ванилия
1 щипка сол
1 к. л. джинджифил
1 к. к. канела
За гарниране:
Бита сметана
Черен шоколад
Бита сметана
Черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Сложете тиквата да се свари.
2. Разтопете маслото и го разбийте със захарта.
3. Добавете яйцата едно по едно.
4. Намачкайте с вилица тиквата, както е топла и я добавете към сместа, като това ще помогне ба захарта да се доразтопи.
5. Добавете сухите съставки и смесете всичко добре.
6. В зависимост от това колко големи искате да са курабиите загребвайте смес с чаена или супена лъжица от тестото и сложете в тава, покрита с хартия за печене.
7. Печете курабиите за 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8. Готовите курабии гарнирайте с разтопен шоколад и бита сметана по желание.
1. Сложете тиквата да се свари.
2. Разтопете маслото и го разбийте със захарта.
3. Добавете яйцата едно по едно.
4. Намачкайте с вилица тиквата, както е топла и я добавете към сместа, като това ще помогне ба захарта да се доразтопи.
5. Добавете сухите съставки и смесете всичко добре.
6. В зависимост от това колко големи искате да са курабиите загребвайте смес с чаена или супена лъжица от тестото и сложете в тава, покрита с хартия за печене.
7. Печете курабиите за 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8. Готовите курабии гарнирайте с разтопен шоколад и бита сметана по желание.
Оригинална рецепта: списание кулинарен журнал брой 20 / октомври 2013.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.