Предлагам Ви една бърза рецепта, която става за закуска, както и за предястие. Тези хапки стават много бързо и търпят много вариации.
На мен любимите са ми с плънка за пица и с маслинова паста.
I. Хапки с плънка за пица
Необходими продукти:
- 1 пакет прясно бутер тесто или замразено, но да е тънко. Аз ползвам прясното от Лидъл, защото е тънко и е точно като за тези хапки.
- домати от консерва или доматен сос за пица
- шунка / филе
- кашкавал / моцарела / пармезан
- сух риган / босилек / мащерка
Начин на приготвяне:
1. Разгънете бутер тестото, ако е замразено изчакайте да се отпусне.
2. Намажете го с доматен сос, като оставите една лента не намазана (по принцип аз го загъвам по дългата страна).
3. Наръсете със сухи подправки по желание.
4. Наредете отгоре шунка и поръсете с настърган кашкавал или моцарела.
5. Навийте на стегнато руло.
6. Нарежете рулото на парчета от 0.5-1см, като всяко парче сложете легнало в тава покрита с хартия за печене (Не се притеснявайте, ако парчетата са леко смачкани. При печенето ще се оправят).
7. По желание върху всяко парченце сложете по малко настърган пармезан.
8. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.
II. Хапки с маслинова паста.
Необходими продукти:
- 1 пакет прясно бутер тесто или замразено, но да е тънко. Аз ползвам
прясното от Лидъл, защото е тънко и е точно като за тези хапки.
- черна маслинова паста - готова или домашна
- сушен риган
Начин на приготвяне:
1. Разгънете бутер тестото, ако е замразено изчакайте да се отпусне.
2. Намажете го с маслинова паста и поръсете с ригана.
3. Навийте на стегнато руло.
4. Нарежете рулото на парчета от 0.5-1см, като всяко парче сложете легнало в тава покрита с хартия за печене (Не се притеснявайте, ако парчетата са леко смачкани. При печенето ще се оправят).
5. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.
III. Рецепта за домашна маслинова паста
Необходими продукти:
- маслини
- риган
- зехтин
- орехи/бадеми
Начин на приготвяне:
1. Ако маслините са с костилки, то те се обезкостяват.
2. Слагат се в блендер заедно с риган на вкус и малко зехтин, като по желание може да се сложат няколко ореха или бадеми за хрупкавост и се пасират до готовност.
Забележка: Не слагам точни мерки, защото всичко зависи от наличните продукти и количеството на пастата, което е необходимо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.