Необходими продукти:
Черни маслини без костилки
Сирене за намазване
Морков
Начин на приготвяне:
- Морковите се нарязват на дебели кръгчета (краката на пингвините);
- От всяко кръгче морков се отрязва по едно триъгълниче, което ще послужи за човка на пингвина;
- Триъгълничетата се слагат в половината от маслините и така са направени вече главите на пингвинчетата;
- Останалите маслини се сцепват и се напълват коремчетата на пингвините;
- Върху клечка за зъби се нанизва моркова, след което пълнените маслини и най-накрая се слагат главите на пингвинчетата.
Забележка: Ако морковите са много твърди и се цепят, то могат да се сложат за кратко в микровълнова фурна за да омекнат; Необходимите продукти са в зависимост от това колко броя пингвини искате да направите;
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.