четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Постни картофени кюфтета

Необходими продукти:

Картофи
Лук
Сол
Магданоз
Чубрица
Риган
Мащерка
Черен пипер
сол








Начин на приготвяне:

- Картофите се сваряват, след което се обелват и настъргват на едро ренде.
- Лукът се нарязва на дребно и се добавя към рендосаните картофи.
- Добавят се сухите подправки и ситно нарязаният магданоз.
- Всичко се омесва добре.
- Оформят се картофени кюфтета, които се слагат в намазана със зехтин тава.
- След като всички кюфтета се наредят в тавата се поръсват отгоре със зехтин.
- Кюфтетата се слагат да се пекат в предварително загрята фурна.
- Кюфтетата се наблюдават от долната страна и когато се зачервят леко се обръщат, за да добият загар и от другата страна, като при обръщането при необходимост се добавя още малко зехтин.
Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.