Необходими продукти:
1-2 глави лук
4 чушки
1 тиквичка
2 домата
2 моркова
1 резен целина (глава)
1 резен бяло зеле
1/2 глава карфиол
4 картофа
магданоз
листа целина
Начин на приготвяне:
- Лукът се нарязва на едри парчета, чушките се изчистват от семената и също се нарязват на едро, тиквичката се нарязва на колелца, морковите също. Добавя се целината, карфиола накъсан на розички, зелето, нарязаните на половина картофи, доматите и листните подправки.
- Зеленчуците се заливат с вода, посоляват се и се варят до пълна готовност.
- Когато всичко е сварено, зеленчуците се изваждат от бульона и се пасират, като се внимава да не се направят на гладко пюре, а да са на малки парченца.
- Връщат се отново в бульона и супата се слага отново да кипне.
- Сервира се с капки зехтин или масло, а може и със заквасена сметана. По желание се добавят и крутони.
Забележка: супата се приготвя много бързо и всички зеленчуци могат да се заместят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.