Необходими продукти:
2 - 3 глави лук
500гр печени червени чушки
1-2 домата
ч скилидка чесън
1 люта чушка
олио, магданоз
Начин на приготвяне:
- Необеленият лук се увива в алуминиево фолио и се изпича във фурна на 200º С за около 20 мин. Обелва се и се нарязва на ситно.
- Чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на дребно.
- Доматите се обелват, нарязват се на ситно и се прецеждат.
- Чушките, доматите и лукът се слагат в купа и се бъркат 4-5 мин. с дървена лъжица. Постепенно се добавят олиото, чесъна, нарязан на ситно и солта. Слага се лютата чушка. Сместа се разбърква добре и се оставя да престои.
Оригинална рецепта тук!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.