Необходими продукти:
500гр. коприва
5супени лъж. царевично брашно
2 яйца
сирене
3 скилидки чесън
джоджен
50гр. масло
Начин на приготвяне:
Копривата се измива, след което се сварява в подсолена вода. След като се свари се изважда от водата и се пасира, но не на много много ситно или се скълцва и се връща отново във водата. Царевичното брашно се разрежда с вода и се прибавя към врящата коприва. Бърка се непрекъснато. След като стане готова кашата се добавя на тънка струя разбитото яйце, така, че да стане на конци. Маха се от огъня и се добавят натрошеното сирене, счукания чесън и нарязания на ситно джоджен. Копривата се насипва в глинени гювечета и отгоре се добавя по бучка масло.
Забележка:
Царевичното брашно е написано с приблизително количество, може да се
добави още или ако е много гъсто да се разреди с вода!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.