петък, 27 август 2010 г.

Есенна салата


Необходими продукти:

2 - 3 глави лук
500гр печени червени чушки
1-2 домата
ч скилидка чесън
1 люта чушка
олио, магданоз

Начин на приготвяне:

- Необеленият лук се увива в алуминиево фолио и се изпича във фурна на 200º С за около 20 мин. Обелва се и се нарязва на ситно.
- Чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на дребно.
- Доматите се обелват, нарязват се на ситно и се прецеждат.
- Чушките, доматите и лукът се слагат в купа и се бъркат 4-5 мин. с дървена лъжица. Постепенно се добавят олиото, чесъна, нарязан на ситно и солта. Слага се лютата чушка. Сместа се разбърква добре и се оставя да престои.

Оригинална рецепта тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.