вторник, 10 март 2015 г.

Класическа домашна майонеза

Необходими продукти за 300гр. майонеза:
1 яйце
250мл. олио
1/2 кафена лъжичка сол
1/2 кафена лъжичка лимонтозу

Необходими продукти за 600гр. майонеза:
2 яйца
500мл. олио
1 кафена лъжичка сол
1 кафена лъжичка лимонтозу


Начин на приготвяне:
1. В тясна и дълбока купа сложете необходимите продукти и оставете за 30мин. да се темперират.
2. Сложете пасатора на дъното на съда и го включете, като задържите за 5-6 секунди и след това бавно започнете да издърпвате пасатора нагоре.

Оригинална рецепта
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.