сряда, 11 февруари 2015 г.

Баница на розички


 Една много вкусна баница, която ми стана фаворит още от първото приготвяне!

Необходими продукти:
- 1 пакет кори за баница
- 300-400гр. сирене
- 5 яйца
- 1ч.ч. кисело мляко
- 1ч.ч. газирана вода (лимонада за по-сладникав вкус)
- 1/2ч.л. сода за хляб
- олио
- масло

Начин на приготвяне:
1. Корите се преброяват и се разделят на две.  От едната част се взимат 2 кори и се поръсват с натрошено сирене. отгоре се слагат още 2 кори и се наръсват със сирене и така докато свърши едната част от корите, като се завърша с натрошено сирене.
2. По дължината на корите се завива руло, което се нарязва през 3-4см. В намазнена тава се слагат нарязаните парчета изправени, като розички и така докато свършат.
3. От останалите кори се прави също руло, което се нарежда в тавата. ( Ако тавата ми е по-малка режа малко по-големи розички, за да може да се поберат, ако е по-голяма по-тънки).
4.  Розичките се пръскат с олио.
5. Яйцата се разбиват с киселото мляко, газираната вода, малко сол и содата за хляб и във всяка розичка се сипва с лъжица от заливката, като всяка розичка се полива хубаво.
6. Във всяка розичка се слага по малко парченце масло.
7. Баницата се пече в загрята на 180С фурна до зачервяване.


8. След изваждане на баницата докато е гореща се напръсква с малко вода и се завива с кърпа, за да се задуши.

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.