сряда, 11 февруари 2015 г.

Маринован парен патладжан


https://drive.google.com/open?id=0B-WhWRdhgPnac3ltZkl5M3RRM2M



ВЕРСИЯ ЗА ПЕЧАТ

Необходими продукти:
- 3 кг. патладжан
- 1 глава чесън
- 1 глава целина (може и без целина)
- листа целина
Продукти за маринатата:
- 200 гр. захар
- 300 мл. оцет
- 250 мл. олио
- 200 мл. вода
- 2 суп.л. пълни сол
- няколко зърна черен пипер
- 2-3 броя дафинови листа
Начин на приготвяне:
1. Патладжана се изчиства, обелва и се слага във вода цял.
2. Продуктите за маринатата се слагат да се варят. (Може да направите двойна доза марината, защото по някога патладжаните доста поемат от нея и е възможно да не стигне)
3. Преди да се попарят патладжана и целината се нарязват на ситно и по 2-3 шепи се слагат да се попарят във врящата марината колкото да си променят цвета.
4. Нареждат се в бурканчета като се слага чесън и листа от целина.
5. Стерилизира се за 20мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.