неделя, 15 февруари 2015 г.

Кралско семифредо

Какво да кажа за този десерт, освен, че е страхотен!!! Гледайки снимките очите ти остават в него и те подканят да го приготвиш. Освен, че е ефектен с богат аромат е и много бърз за приготвяне! Опитайте и няма да съжалявате!!!
Необходими продукти:
- 300гр. бишкоти
- 250-300гр. маскарпоне
- 2 яйца
- 120гр. захар
- 2суп.л. какао
- 50гр. шоколадови капки или настърган шоколад
- 300мл. кафе еспресо или мляко с 1ч.л. нес кафе
- 2суп.л. ром
- 1 ванилия

Начин на приготвяне:
1. Жълтъците се разбиват с 60гр. захар до побеляване, добавя се ванилията и маскарпонето.
2. Белтъците се разбиват на сняг с 60гр. захар и се добавят към жълтъците и маскарпонето, като се разбъркват внимателно, за да не спадне обема на белтъците.
3. Кремът се разделя на 2 части, като към едната част се добавя какаото, а към другата шоколадовите капки и ванилията.
4. В купичка се сипва кафето (млякото с нес) и се добавя ром.
5. В продълговата кексова форма се слага стреч фолио, бишкотите се потапят в кафето и се нареждат по дължина отстрани и след това на дъното във формата, след което се сипва белия крем. Отстрани се слагат още бишкоти и след това се подреждат и върху белия крем. Сипва се кафявия крем и върху него се реди ред бишкоти.
6. Сладкиша се покрива с фолио и се оставя в хладилника за 2-3 часа.
7. Преди сервиране се обръща и се реже на парчета.
За да видите в снимки как точно да подредите бишкотите, то можете да посетите посочения линк с Оригинална рецепта. Аз лично първият път топих бишкотите в кафе, но ми беше много наситен вкуса му и затова вторият път при приготвяне ги потопих в мляко с малко нес кафе, за да се усеща вкусът на кремовете, който е божествен!!!

1 коментар:

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.