вторник, 10 февруари 2015 г.

Вкусен ябълков сладкиш

Необходими продукти:
- 5 яйца
- 300гр. захар
- 200мл. олио
- 300гр. брашно
- 2 ванилии
- 3 суп. лъжици ром или друг алкохол (може и 1 есенция ром)
- 1 пакет бакпулвер
- 4-5 ябълки (750-800гр.)
- канела
- лимон

Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват с миксер до побеляване със захарта, като целта е да си увеличат обема и да станат като крем. 
2. Добавят се олиото, брашното, ванилията, рома и бакпулвера.
3. Ябълките се почистват, обелват и се настъргват. Наръсват се с лимонов сок за да не потъмнеят и се поръсват с канелата.
4. В тава намазана с олио и посипана с брашно се изсипва половината от кексовата смес, след което се слагат настърганите ябълки и отгоре се изсипва останалата част от сместа.
5. Сладкиша се пече в предварително загрята на 175°С фурна на горен и долен реотан без вентилатор за 1 час.

В приложения линк много подробно са описани стъпките по които се прави сладкиша, който става много вкусен и сочен. Да предупредя, че става доста висок да го имате предвид при печенето.

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.