понеделник, 13 декември 2010 г.

Ръженки

Необходими продукти:

250 г ръжено брашно
250 г краве сирене трябва да е добре отцедено
250 г масло
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне

- Маслото се оставя да омекне на стайна температура или за кратко в микровълновата.
- Сиренето се натрошава или се настъргва на едро ренде (сиренето трябва да е добре отцедено или оставено в хладилника без вода за 1-2 дена).
- Към сиренето се прибавя омекналото масло и се разбърква добре.
- Бакпулверът се добавя към брашното, след което брашното постепенно започва да се добавя към сместа с масло и сирене. Трябва да се получи смес подобна на тесто.
- По желание могат да се добавят различни ароматни добавки към тестото, като маслини, ким, сушени домати и т.н.
- От готовата смес се приготвят малки топчета, които се подреждат върху тава с хартия за печене.
- Ръженките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.