Wednesday, 17 November 2010

Сватбени бонбони - 2 вида

Кокосови трюфели

Необходими продукти:

-1 ч.ч. сушени кайсии (220-230гр.)
-¾ ч.ч. (това е 1ч.ч. без един пръст) белени бадеми или орехи нарязани на ситно с нож (аз ползвах орехи и теглото им беше 75-80 гр.)
-1 ¾ ч.ч. (80гр.) кокосови стърготини
-¾ ч.ч. кондензирано мляко
(от това което е гъстото със захар)
-1 белтък от средно голямо яйце
- около
½ ч.ч. кокосови стърготини за овалване
Начин на приготвяне:

-Кайсиите се нарязват на колкото е възможно по-малки кубченца. Режат се първо на тънки ивици по дължина, а после режем по ширината на кайсията- да се получат малки кубченца.
- За да се разделят парченцата кайсия се смесват с кокосовите стърготини. Бърка се добре докато парченцата започнат да се отделят едно от друго и се омешат равномерно с кокоса.
- Прибавят се предварително нарязаните или смлени на едро орехи, обърква се отново и след това се добавя кондензираното мляко и белтъка.
- Всичко се обърква много добре. В началото сместа ще изглежда доста влажна и лепкава – кокосовите стърготини ще поемат от влагата и ще се свържат добре с другите продукти.
- Оформят се топчета, като се взима по малко от сместа и първо се притиска между пръстите да се свържат добре на бучка отделните парченца.
- Готовите трюфели се овалват между дланите докато се получи идеално топче.
- Всяко топче се овалва в кокосови стърготини.
- Нареждат се в подходящ съд и се съхраняват в хладилник. Тези трюфели трябва да престоят поне една нощ преди да бъдат сервирани. Трябва да се даде време на съставките да се споят добре!
* Излизат около 30 топчета.*
Оригинална рецепта

Кокосови бонбони

Необходими продукти:

1ч.ч.-240мл

- 3 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
- 1(396гр.) кутийка сладко кондензирано мляко
- кокосови стърготини за овалване

Начин на приготвяне:

- В тенджерка на слаб огън се размесват млякото и стърготините.
- Бърка се непрекъснато около 4-5минути, след което се оставя леко да поизстине.
-Оформят се малки топчета, които се овалват в кокосови стърготини.
- Готовите бонбони се оставят в хладилника да се охладят.

* Излизат около 60 бонбона *

No comments:

Post a Comment