сряда, 27 октомври 2010 г.

Торта "Таралежче"

Дойде времето да публикувам и втората рецепта от гост на блога.
Тази атрактивна рецепта е предоставена от Милен Стефанов.
Надявам се скоро и други почитатели на блога да се включат...
Необходими продукти за таралежа:

2 пак. обикновенни бисквити
2 пак. масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. натрошени орехи
какао/шоколад

Необходими продукти за украса:

смлени орехи или настърган шоколад (1 брой)
50 гр. сурови бадеми

Начин на приготвяне:

- Бисквитите се натрошават и се заливат със затопленото мляко.
- В разтопеното на стайна температура масло се прибавя пудрата захар и се разбива с миксер до получаване на бял крем.
- 1/3 от белия крем се слага при бисквитите и млякото, а другата се оставя за намазване на таралежа отвън.
- Към сместа се прибавят натрошените орехи, както и един настърган шоколад или какао (за малко цвят и мирис :) ).
- Готовата смес се оставя малко да се поохлади (може и в хладилник за 10-тина минути).
- Оформя се таралежа от охладеното "тесто" (може да се остави малко от тестото за очи и носле на таралежа) и отгоре целия се намазва с белия крем, за да се покрие.
- Таралежът се поръсва със смлени орехи или шоколад, като главата се оставя бяла.
- Бадемите се попарват с гореща вода и се обелват, след което се разцепват на четвъртинки и се подреждат като бодли върху тялото на таралежа.
- Очите и нослето на таралежа се правят от шоколад или се оставя малко от сместа с бисквитите.
- Когато тортата е готова се оставя за 12 часа в хладилника, за да стегне.







Ето още един вариант на тортата

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.