петък, 27 август 2010 г.
Миди Натюр
Необходими продукти:
1кг. пресни миди
1 кафена чаша бяло вино
2-3 стръка девисил(лющян)
сол
Начин на приготвяне:
- Черупките на мидите се изчистват и се маха косата им, ако е възможно, след което се измиват и се слагат в тенджера.
- Добавя се виното, солта и целите стръкове девисил.
- Мидите се слагат на котлона и след като се разтворят се свалят от огъня!
Могат да се консумират със студено бяло вино или с бира!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
прекрасна работа ;)
ОтговорИзтриванеА вода не се ли слага в тенджерата ?
ОтговорИзтриванеНе се слага вода, а малко бяло вино.
Изтриванене те си пускат,ако нямаш вино ги слагаш в суха тенджера
ОтговорИзтриване