Friday, 27 August 2010

Миди Натюр






Необходими продукти:

1кг. пресни миди
1 кафена чаша бяло вино
2-3 стръка девисил(лющян)
сол

Начин на приготвяне:

- Черупките на мидите се изчистват и се маха косата им, ако е възможно, след което се измиват и се слагат в тенджера.
- Добавя се виното, солта и целите стръкове девисил.
- Мидите се слагат на котлона и след като се разтворят се свалят от огъня!
Могат да се консумират със студено бяло вино или с бира!


4 comments:

  1. прекрасна работа ;)

    ReplyDelete
  2. А вода не се ли слага в тенджерата ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не се слага вода, а малко бяло вино.

      Delete
  3. не те си пускат,ако нямаш вино ги слагаш в суха тенджера

    ReplyDelete