събота, 10 юли 2010 г.

Тортелини с гъби, бекон и пармезан

Необходими продукти (За 2 порции):
1 кутия пресни тортелини
3-4 лъжици зехтин
1 глава лук
1 морков
2-3 скилидки чесън
100-150гр. пушен бекон
200гр. гъби
3-4 пресни домата домата (може и от консерва)
1/2 бутилка доматен сос (чили, болярски и т.н.)
черен пипер, мащерка, босилек, риган, чубрица
пармезан, кашкавал

Начин на приготвяне:
- Тортелините се сваряват съгласно указанията на опаковката
- Докато тортелините се варят в тиган се слага да се затопли зехтина, след което се прибавят едновременно лука и чесъна нарязани на ситно, както и настъргания на едро морков. Добавя се вода или вино, за да се задушат зеленчуците.
- Когато зеленчуците омекнат се добавя нарязаният бекон
- След като беконът се запържи се добавят и нарязаните на филийки гъби.
- Когато и гъбите се задушат се добавят нарязаните или настъргани домати (консервата).
- Когато се изпари водата на доматите се добавя, соса и подправките.
- В дълбока чиния се поставят първо тортелините, след което върху тях се изсипва част от соса, добавят се настърганите пармезан и кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.