Страници

събота, 24 ноември 2012 г.

Пълнени пилешки бутчета

Ето още една рецепта, която направих от блога на Йоли, за която мога да кажа, че стана много добре. Аромата на пресен розмарин и мащерка е невероятен съчетан с пилешко месо.

Продукти за 4 порции

4 големи пилешки бутчета

1 голям сварен картоф
1 яйце
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка

сол и черен пипер на вкус


Приготвяне

* За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

* Измийте добре бутчетата и ги овкусете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото  откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.

* Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има пълнеж навсякъде.

* Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно може да полеете леко със зехтин  или масло.

* Не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но, ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с подправки.  Ето и изпечения вариант. 
  * Сервирайте месото топло с бира или ледено бяло вино. За гарнитура може са направите картофено пюре или сотирани зеленчуци. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.