Необходими продукти:
750 г свински ребра
1 кисела зелка (не много голяма)
2 стръка праз
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. доматено пюре
чубрица
черен пипер
сол
1 ч.ч. вода
1 суха чушка
1/2 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
- Ребрата се нарязват и се изпържват в силно загрятата мазнина.
- Ребрата се изваждат и в мазнината се изсипва нарязаният праз.
- След като праза се задуши, към него се прибавя червения пипер и доматеното пюре. Разбърква се добре. Прибавя се нарязаното на ситно кисело зеле, нарязаната суха чушка и подправките. Разбърква се.
- Половината от сместта се изсипва в глинен гювеч. Отгоре се подреждат ребрата и се покриват с останалото зеле. Залива се с водата. Слага се да се пече, като фурната не бива да е предварително загрята на около 200градуса.
- Зелето е готово, когато всичката течност се е изпарила и зелето остане на мазнина.
- По желание накрая капака се сваля, за да се запече зелето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.