сряда, 15 ноември 2017 г.

Рибена чорба (Рибена супа)





Версия за печат

Необходими продукти:
- Няколко вида риба (Глави, рагу филета) Аз ползвах глава от сьомга, глави от калкан и няколко рибки барбун;
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 парче целина от глава
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 люта чушка по желания
- 2 картофа
- 1 домат
- листа Девесил, черен пипер
За застройката: 1 яйце, 2 суп. л. кисело мляко, 2 суп.л. брашно, 1 ч.л. оцет, 2 суп.л. вода



Начин на приготвяне:
1. Сварете рибата, след което отделете местото, като махнете кожата и костите.





2. В тенджера запържете нарязаните лук, морков и целина. Добавете нарязаните чушки и част от листата Девесил. Запържете до омекване на зеленчуците, като изсипвате по малко от прецедения бульон.
3. След като са готови зеленчуците, добавете останалата част от бульона и целите обелени картофи. Оставете на тих огън да се сварят картофите, след което ги извадете и ги намачкайте с вилица.
4. Добавете към врящата супа, картофите, месото от рибата и нарязаните на ситно домати.
5. Варете супата до готовност на доматите.



6. Разбийте продуктите за застройката и ги добавете към леко изстиналата супа при непрекъснато бъркане. Добавете и останалите листа Девесил.
7. Поднесете супата гореща с добавка на чесън и оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.