понеделник, 10 ноември 2014 г.

Кифлички със сирене с тесто в хлебопекарна

Необходими продукти за тестото:
- 300мл прясно мляко
- 20гр.  прясна мая
- 2ч.л.сол
- 1ч.л.мед
- 3-4с.л.олио
- 500г бяло брашно

Необходими продукти за плънката:
- 200гр. сирене (може 100гр. сирене и 100гр. кашкавал)
- 1 яйце + 1 яйце за намазване

- семена за поръсване  (сусам, мак, кимион, сминдух)

Начин на приготвяне:
1.  В контейнера се редят последователно прясното мляко, солта, меда, олиото и брашното. В брашното се прави кладенче и се натрошава прясната мая и хлебопекарната се включва на програма за месене на тесто.
2. Когато тестото е готово се разделя на 2 и се разточва на тънко. Всеки кръг се нарязва на 12 триъгълника.
3. Яйцето + 1 белтък се разбърква със сиренето/кашкавала и се слага по 1 чаена лъжичка. Завиват се кифлички и се редят в тава, като се оставят да се надигнат.
4. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват със семената, след което се слагат да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. За да избегнете втасването може да ги сложите във фурната загрятя на 100 градуса и като се надигнат да увеличите градусите.
5. С втората част на тестото аз го разточих на голям правоъгълник и го намазах цялото с плънката, след което поръсих със сминдух и нарязах на охлювчета, които подредих в тава. За по-богат вкус намазах охлювчетата с яйце и ги поръсих с кимион.

Докато са топли, кифличките са най - вкусни!!! Да ви е сладко!


Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.