вторник, 7 октомври 2014 г.

Бял хляб в хлебопекарна

Необходими продукти за 750гр. хляб на основна програма:

- 100мл. прясно мляко (хладко)
- 200мл. вода (хладка)
- 20 гр. масло
- 1.5 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 465гр. брашно
- 8гр. прясна мая

Начин на приготвяне:
1. В контейнера се слагат последователно водата, млякото, маслото (нарязано на малки парчета), сол, захар;
2. Брашното се пресява и също се слага в контейнера;
3. По средата се прави кладенче и в него се слага прясната мая, която е начупена на малки парчета, за да се смеси по-бързо с останалите продукти.

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.