вторник, 7 октомври 2014 г.

Меки курабии с тиква



Версия за печат

Необходими продукти:
400-500 гр.  варена тиква
200 гр.  масло
250 гр.  захар
400 гр.  брашно
2 яйца
1/2 пак.  бакпулвер
1 к. л.  сода бикарбонат
1 пак.  ванилия
1 щипка сол
1 к. л.  джинджифил
1 к. к.  канела
За гарниране:
Бита сметана
Черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Сложете тиквата да се свари.
2. Разтопете маслото и го разбийте със захарта.
3. Добавете яйцата едно по едно.
4. Намачкайте с вилица тиквата,  както е топла и я добавете към сместа,  като това ще помогне ба захарта да се доразтопи.
5. Добавете сухите съставки и смесете всичко добре.
6. В зависимост от това колко големи искате да са курабиите загребвайте смес с чаена или супена лъжица от тестото и сложете в тава,  покрита с хартия за печене.
7. Печете курабиите за 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
8. Готовите курабии гарнирайте с разтопен шоколад и бита сметана по желание.

Оригинална рецепта: списание кулинарен журнал брой 20 / октомври 2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.