Tuesday, 7 October 2014

Тесто за пица в хлебопекарна

Напоследък каквото и тестено нещо да забърквам в хлебопекарната винаги търся първо в страничката на Ердинч за рецепта, защото винаги мерките са точни, а резултата много вкусен!
Ето и неговият вариант за Традиционно тесто за PIZZA.

Необходими продукти за 600 гр. тесто:
- 200мл.  вода
- 5гр. сол
- 15мл. олио
- 375гр. брашно
- 4гр. суха мая или 8 гр. прясна мая

Необходими продукти за 800 гр. тесто:
- 265мл.  вода
- 6гр. сол
- 20мл. олио
- 500гр. брашно
- 5гр. суха мая или 10 гр. прясна мая

Необходими продукти за 900 гр. тесто:
- 300мл.  вода
- 7гр. сол
- 22мл. олио
- 560гр. брашно
- 6гр. суха мая или 12 гр. прясна мая

Необходими продукти за 1000 гр. тесто:
- 335мл.  вода
- 8гр. сол
- 25мл. олио
- 625гр. брашно
- 6,5гр. суха мая или 13 гр. прясна мая

Необходими продукти за 1100 гр. тесто (4 пици за 28см. тавичка):
- 370мл.  вода
- 9гр. сол
- 27мл. олио
- 690гр. брашно
- 7гр. суха мая или 14 гр. прясна мая

Начин на приготвяне:
1. Необходимите продукти се поставят последователно в контейнера на хлебопекарната.
2. Избира се програма "Тесто".
3. След свършване на програмата се правят тънки пици и се гарнират по желание.


2 comments:

  1. Всичко хубаво,но как се измерват 22 мл олио?

    ReplyDelete
  2. 22мл. олио = 22гр. олио.

    ReplyDelete