Tuesday, 7 October 2014

Пилешки дробчета/сърчица с лук

Необходими продукти:
- Пилешки дробчета/сърчица
- Лук
- Брашно
- Червен пипер
- Черен пипер
- сол
- олио

Начин на приготвяне:
1. Лука се нарязва на полумесеци и се запържва в малко олио до омекване.
2. Дробчетата/сърчицата се нарязват и се овалват в брашно и се добавят в тигана при лука.
3.  Когато дробчетата/сърчицата си сменят леко цвета (да побелеят), то се добавя червен и черен пипер, малко сол и всичко се прехвърля в тава.
4. Всичко се пече до готовност, като за дробчетата е добре да останат леко розови от вътре.

Забележка: Не се добавя никаква вода в ястието, нито при задушаване на лука, нито при печенето!

Оригинална рецепта


No comments:

Post a Comment