понеделник, 25 август 2014 г.

Бисквитена торта "Василия"

Необходими продукти:
За крема:
- 500гр. маскарпоне
- 1 кофичка заквасена сметана
- 1 кутия подсладено кондензирано мляко или 1 кутия сгущенка
- 2-3 суп.л. пудра захар
- 1-2 пакетчета ванилия

За бисквитените блатове:
- 1 + 1/2 пакет бисквити "Пти бьор"
- 1 пакет какаови бисквити
- 2 супени лъжици какао
- 50 мл. прясно мляко
- 3 суп.л. течен шоколад
- смлени бадеми / лешници


Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват всички съставки за крема до хомогенна смес, като моят съвет е преди да се добави пудрата захар да се провери сладостта и тогава да се добавя.
Аз лично правя крема със сгущенка от руските магазини, като съм пробвала такава със захар и такава която прилича на крем "дулсе де лече" (карамелизирано), тогава изобщо не добавям захар.
2. В блендер се смилат какаовите бисквити и какаото.
3. Разтопете леко течния шоколад в микровълновата.
4. В тортена форма се редят натопени в прясно мляко бисквити, следва 1/3 крем и отгоре се поръсва с натрошените бисквити. Върху бисквитите се сипва част от течния шоколад, като след това се започва отново с напоени бисквити, крем, натрошени бисквити, бадеми или лешници, течен шоколад и отново бисквити крем, натрошени бисквити.
5. Оставете тортата в хладилника поне за 12 часа за да попие.
6. Преди консумиране аз я украсявам с останалия течен шоколад.

Оригинална рецепта



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.