понеделник, 25 август 2014 г.

Топки със сирене или кашкавал

I. Топки с кашкавал

Необходими продукти:

- 2 яйца
- 300 гр. настърган кашкавал
- 8 равни с.л брашно
- 1 кафена лъжичка бакпулвер
- олио за пържене

Начин на приготвяне:
1. Към яйцата се добавя настъргания кашкавал, брашното и бакпулвера.
2. Измесва се меко тесто.
3. Тестото се оставя в хладилника да стегне.
4. С влажни ръце се оформят топчета колкото орех и се пържат в нагорещено олио.

II. Топки със сирене

Необходими продукти:
 - 2 яйца
- 300 гр. натрошено сирене
- 12 равни с.л брашно
- 1 кафена лъжичка бакпулвер
- олио за пържене

Начин на приготвяне:
1. Към яйцата се добавя натрошеното сирене, брашното и бакпулвера.
2. Измесва се меко тесто.
3. Тестото се оставя в хладилника да стегне.
4. С мокри ръце се оформят топчета колкото орех и се пържат в нагорещено олио.
5. Докато се пържат, топките се въртят и няма нужда да се обръщат.

Оригинална рецепта


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.