понеделник, 25 август 2014 г.

Тутманикът на Ердинч

Не случайно съм добавила етикет с хлябовете, които този човек е споделил с нас, за да можем да ги правим и да се наслаждаваме на точните и изключително вкусни рецепти.
Когато имам гости приготвям задължително хляб с кисело мляко и всички много го харесват, а ако има и деца, то големите трудно стигаме до хляба:)
Ето рецептата и за един много вкусен, мек и ароматен тутманик.

Необходими продукти за 1кг. хляб, основна програма:

Забележка: Всички продукти са в грамове.


-   50 гр. Прясно мляко  
-   50 гр. Айран (може да се замести със газирана вода или лимонада)
-   50 гр. Кисело мляко
-   85 гр. Олио
-   75 гр. Кашкавал
- 150 гр. Cиpeнe
- 100 гр. Яйце (половин жълтък с малко олио се отделя за отгоре)
-     5 гр. Оцет
-     6 гр. Захар
-     6 гр. Сол
- 550 гр. Бяло брашно
-     7 гр. Cyxa Мая

Начин на приготвяне:
1. Всички продукти трябва да са на стайна температура, като първо се добавят течните съставки и после сухите.
2. Сиренето може да се раздели на две, като втората част да се добави при звуковия сигнал за добавките или преди края на месенето, за да останат бучици сирене.
3. Тутманика може да се омеси в хлебопекарната и да се изпече във фурната (60 мин. на 160 градуса) или направо да се пече в хлебопекарната.

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.