събота, 24 ноември 2012 г.

Пълнени пилешки бутчета

Ето още една рецепта, която направих от блога на Йоли, за която мога да кажа, че стана много добре. Аромата на пресен розмарин и мащерка е невероятен съчетан с пилешко месо.

Продукти за 4 порции

4 големи пилешки бутчета

1 голям сварен картоф
1 яйце
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
50 г кашкавал
3-4 листа прясна салвия
1 малко клонче пресен розмарин
3-4 стръка пресен риган
3-4 стръка прясна мащерка

сол и черен пипер на вкус


Приготвяне

* За пълнежа настържете на ренде картофа и видовете сирене. Смесете ги с яйцето и нарязаните подправки. Ако нямате пресни, ползвайте сухи подправки. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

* Измийте добре бутчетата и ги овкусете със сол навсякъде. С пръсти внимателно отделете кожата от месото  откъм отрязаната им широка страна. Само я повдигнете като внимавате да не я разкъсате. Прокарайте пръсти под кожата на цялото бутче. Колкото по-голяма част успеете да отделите, толкова по-добре. Целта е да направите джоб, в който да може да сложите повече плънка.

* Разпределете пълнежа за четирите бутчета. Нанесете го под отделената кожа като се стараете да има пълнеж навсякъде.

* Сложете напълнените бутчета в тава и сложете около тях цели клончета пресни подправки. Поръсете с черен пипер. Ако месото не е достатъчно мазно може да полеете леко със зехтин  или масло.

* Не слагайте течност. Хубаво е месото да се изпече само в собствените си сокове и мазнина. Но, ако ви се стори сухо, налейте малко вода, бира или бяло вино. След като бутчетата са изпечени отстранете клончетата с подправки.  Ето и изпечения вариант. 
  * Сервирайте месото топло с бира или ледено бяло вино. За гарнитура може са направите картофено пюре или сотирани зеленчуци. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.