понеделник, 21 февруари 2011 г.

Книжен кебап

Един ден ми хрумна да намеря рецепти от българската национална кухня, намерих един сайт с много интересни рецепти, но избрах тази. Приготвя се бързо, става вкусно дори и ако не престои 24 часа.
Гостите за които я приготвих много я харесаха. Най-трудната част беше да изрежа правилните парчета хартия, за да може да стоят леко загорели и примамливи в чинията, но не се получи, защото бяха прекалено големи...Следващият път се надявам да успея да поднеса това вкусно ястие в оригиналната си опаковка...


Нека тази рецепта е първата от тази поредица, чрез която искам да възродя националните ни ястия, които са прости, но много вкусни.

Необходими продукти:
  • 1кг свинско месо;
  • 250гр. гъби;
  • 4-5 глави кромид лук;
  • 50мл. вино(1 кафена чашка);
  • 100гт. краве масло
  • 1 домат или 1ч.л. лютеница
  • 5 лютиви чушки
  • чубрица, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:

- Месото се нарязва на парчета като за шишчета;
- Прибавят се ситно нарязаният лук, домати и гъби;
- Прибавя се сол, черен пипер и чубрица на вкус и виното;
- Месото се оставя да престои 24 часа в хладилник;
- 5 хартии (пергаментова) се намазват с масло и се слага по 1/5 от сместа;
- Отгоре се сваля по една люта чушка и 1/5 от маслото;
- Кебапът се увива в хартията и се пече в предварително загрята фурна до готовност;


Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.