неделя, 9 януари 2011 г.

Гуакамоле

 Необходими продукти:

1 авокадо
1/2 домат
1/2 глава червен лук
3-4 стръка магданоз
2-3 суп. лъж. лимонов сок
2 суп.л. зехтин
сол, черен пипер
1 червена люта чушка по желание
1-2 пакета начос


Начин на приготвяне:


- Авокадото и доматите се нарязва на малки  кубчета или се намачква (пюрира);
- Лукът и магданозът се нарязват на ситно
- По желание се нарязва и една люта червена чушка
- В купа се слагат авокадото и доматите, лукът и магданоза и лютата чушка.
- Добавят се зехтина, лимоновия сок, черния пипер и солта;
- Всичко се разбърква добре и готовото гуакамоле се поднася с начос.




Забележка: вместо червена люта чушка, гуакамолето може да се сервира с лют начос. 
 Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.