понеделник, 13 декември 2010 г.

Шоколадови трюфели с лешници (бадеми)


Необходими продукти:

- 200 г кондензирано мляко
- 250 г черен шоколад
- 60 г печен лешник (бадем)
- 15 мл ром
- какао на прах (натрошени бисквити)
- хартиени форми за бонбони



Начин на приготвяне:

- Лешниците (бадемите) се смилат.
- Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява се на водна баня.
- Маха се от огъня и се смесва с кондензираното мляко. (трябва да се получи гладка смес, ако двете смеси не се смесят напълно, то може отново да се сложат на водна баня докато се съединят).
- Към сместа се добавят смлените лешници (бадеми) и когато изстине се добавя и рома.
- Сместа се охлажда, като това може да отнеме време. За по-бързо стягане, може да се сложи в хладилника или фризера.
- Когато сместа е достатъчно стегната, за да може да се оформя, се правят малки топчета, които се овалват в какаото (бисквитите).
- Готовите трюфели се поставят в кутия, за да не поемат миризма.

Оригинална рецепта

Тези трюфели ги бях приготвила за рожденият ми ден и много бързо свършиха, затова трябва да ги направя отново, за да мога да ги снимам в готов вид...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.