понеделник, 13 декември 2010 г.

Захаросани корички от грейпфрут

Необходими продукти:

- 1 червен грейпфрут
- 3/4 ч. ч. вода
- 1/2 ч. ч. захар и захар за овалване
- 50гр. разтопен черен шоколад

Начин на приготвяне:

- Кората на грейпфрута се обелва и се нарязва на тънки лентички (Може да се запази и бялата част). Ако се запази бялата част, то коричките трябва да се бланшират 3 пъти, а ако е без бялата част - само един път.
- Коричките се изсипват в малка тенджерка и се заливат със студена вода.
- След като водата заври, коричките се бланшират за около 40-50минути, изваждат се от водата и се отцеждат, заливат се отново със студена вода и се бланшират, като процедурата се повтаря 3 пъти.
- След последното бланширане, корите стават полупрозрачни, отцеждат се и отново се слагат в тенджерката с 3/4 ч.ч. вода и 1/2 от захарта.
- Сместа се оставя да заври, след което коричките е необходимо да се захаросват около 7-8 минути.
- След като коричките се захаросат се отцеждат от сиропа и се овалват в захар.
- Захаросаните корички се нареждат върху решетка (аз нямах и затова наредих в чиния няколко дървени шишчета и наредих върху тях захаросаните корички) и се оставят така докато се втвърдят.
- Така направените корички могат да се съхраняват в буркан в хладилника.
- По желание могат коричките да се потопят в разтопен шоколад.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.