понеделник, 13 декември 2010 г.

Бонбони с моркови и кокос

Версия за печат

Необходими продукти:

- 500 гр. моркови
настъргана кора от 1 малък портокал
- 1 ч. лъж. ванилова есенция
- 200 гр. захар
- 100 гр. кокосови стърготини + 100 гр. за овалване

Начин на приготвяне:

- Морковите се настъргват на ситно ренде. Смесват се със захарта, портокаловата кора и ванилията.
- Слагат се в тенджерка на силен огън за 15-20 минути, докато водата се изпари, като се разбъркват често.
- Когато морковите придобият тъмен оранжев цвят и да останат без течност се махат от котлона и се оставят за 5 минути да изстинат.
- Добавят се 100 гр. кокосови стърготини, разбъркват се хубаво с морковите и се оставят да изстинат напълно.
- Оформят се малки топки с пръсти. Овалват се в кокосови стърготини и се поставят в хартиени чашки за бонбони.

Оригинална рецепта

Бонбоните направени по тази рецепта стават невероятно ароматни. Всички много ги харесват след като ги опитат, но всеки споделя, че ако в началото е знаел, че са от моркови, не би ги пробвал:)

Морковените бонбони са напълно постни, така, че могат да се похапват и по време на пост.

Опитайте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.