сряда, 24 ноември 2010 г.

Свински ребърца с кисело зеле и праз



Необходими продукти:

750 г свински ребра
1 кисела зелка (не много голяма)
2 стръка праз
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. доматено пюре
чубрица
черен пипер
сол
1 ч.ч. вода
1 суха чушка
1/2 к.ч. олио

Начин на приготвяне:

  • Ребрата се нарязват и се изпържват в силно загрятата мазнина.
  • Ребрата се изваждат и в мазнината се изсипва нарязаният праз.
  • След като праза се задуши, към него се прибавя червения пипер и доматеното пюре. Разбърква се добре. Прибавя се нарязаното на ситно кисело зеле, нарязаната суха чушка и подправките. Разбърква се.
  • Половината от сместта се изсипва в глинен гювеч. Отгоре се подреждат ребрата и се покриват с останалото зеле. Залива се с водата. Слага се да се пече, като фурната не бива да е предварително загрята на около 200градуса.
  • Зелето е готово, когато всичката течност се е изпарила и зелето остане на мазнина.
  • По желание накрая капака се сваля, за да се запече зелето.
Оригинална рецепта



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.