Wednesday, 22 September 2010

Ароматно агнешко с бира и картофи

Необходими продукти:

500-700гр. агнешко месо, по възможност с кокалите (врат, бут, плешка)
700гр. картофи
бира
олио
сол
Готова подправка за агнешко месо или подправки по избор:
червен пипер, черен пипер, чубрица, мащерка, риган, девисил.
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

- В удобна купа се изсипва олиото, солта и подправките. Сместа се разбърква до разтваряне на солта.
- Агнешкото се нарязва на порции и всяко парче се потапя в олиото с подправките и се нарежда в тава.
- След като всички парчета са наредени в тавата в купата в купата в която е било олиото с подправки се налива 200мл. бира, може и повече, колкото сметнете за необходимо, за да може месото да се изпече.
- Ястието се завива с фолио и се пече на умерена фурна около 1 час.
- На половината печене тавата се изважда и месото се обръща, за да се запече и от другата страна и се добавят обелените и нарязани на голени парчета картофи, ако е необходимо се добавя още бира и вода.
- Ястието се завива отново с фолиото и се пече на умерена фурна още около 1 час, докато месото и картофите се изпекат до готовност.
- Олиото се маха и тавата се слага обратно във фурната, за да се запекат агнешките парчета и да добият златист цвят.
- Месото и картофите се запичат докато останат на мазнина.
- Поднася се със ситно нарязан магданоз и гарнитура от Чушки с оцет и чесън.



No comments:

Post a Comment