сряда, 22 септември 2010 г.

Чушки с оцет и чесън

Необходими продукти:

1кг. чушки за печене - зелени/червени
100гр. олио
100гр. оцет
сол
чесън
магданоз

Начин на приготвяне:

- Чушките се изпичат, обелват се и се цепват с нож на 4 места, за да могат лесно да се овкусят.
- Чесънът се счуква и се слага в купа. Добавят се оцетът, олиото и солта на вкус.
- Маринатата се разбива с вилица докато побелее. Това означава, че продуктите са се смесили много добре.
- Към разбитата марината се добавя и ситно нарязаният магданоз, след което се добавят и чушките.
- За да се овкусят добре чушките, се оставят да престоят 30 мин. след което могат да се консумират като салата или като гарнитура на печено месо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.