понеделник, 30 август 2010 г.

Запечени патладжани с пармезан



Необходими продукти:

2 средни патладжана
за панировката им :
1 чаена чаша галета
1 - 2 яйца
сол


Доматен сос:

450 грама гладко доматено пюре
черен пипер
сол на вкус
лют червен пипер на вкус
3 скилидки ситно нарязан чесън
сух риган
щипка захар

За поръсване :

1 ч.ч. настърган пармезан
1 ч.ч. настърган кашкавал


Начин на приготвяне:


- Патладжаните се нарязват на колелца и се осоляват. Оставят се известно време докато си пуснат горчивия сок, след което се измиват и подсушават.
- Олиото се загрява в тигана и се изпържва патладжана, като се потапя първо в яйцето, а след това в галета.
- Изпърженият патладжан се поставя в подходяща тавичка.
- Продуктите за соса се смесват и със соса се заливат изпържените патладжани.
- Ястието се поръсва с настърган пармезан и кашкавал и се пече 20мин. на 200градуса.

оригинална рецепта тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.