събота, 31 юли 2010 г.

Агнешка супа

Необходими продукти:

300-400гр. агнешко месо
500гр. лапад, лобода и киселец
1-2 връзки зелен лук
1 морков
2 картофа
200гр гъби
1-2 домата
фиде или ориз
черен пипер
девесил
джоджен
магданоз

За застройката:

1 яйце
3суп. лъж. кисело мляко

Начин на приготвяне:

В студена подсолена вода се слага да се вари агнешкото месо нарязано на дребно. Когато месото е полу готово се добавят целият морков и картофите. Когато се сварят зеленчуците те се изваждат и се намачкват с вилица. Зеленият лук се нарязва и се слага да ври, след 5мин се добавят нарязаните листни зеленчуци. Когато променят цвета си се добавят настърганите домати и гъбите нарязани на филийки. След като доматите и гъбите се сварят се добавят и намачканите морков и картофи. Накрая се добавя фидето (по желание може да се сложи ориз). Когато супата е готова се маха от огъня и се добавят и подправките.
Когато супата поизстине се застройва с разбито яйце и кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.