събота, 31 юли 2010 г.

Баница с лапад

Необходими продукти:

1 пакет кори за баница
4 яйца
1к. кисело мляко
500гр. сирене
500гр. лапад
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
3-4 суп. л. брашно
100гр. масло
50гр. олио

Начин на приготвяне:

Лапада се нарязва и се задушава в олиото. В купа се натрошава сиренето и към него се добавят яйцата и се разбъркват. Добавя се киселото мляко с разтворената в него сода и отново се разбърква. Добавя се и брашното, след което и задушения лапад. Корите се разопаковат и се мажат със сместа, като се стараете да я намажете на цялата кора. Завиват се по 2 броя кори на тънката страна, за да станат по-дебели парчетата. Баницата започва да се нарежда на охлюв от средата на поръсена с олио кръгла тава или надлъжно в правоъгълна. След като се нареди охлюва отгоре се нарязват малки кубчета масло. Пече се на умерена фурна докато баницата стане златиста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.