сряда, 14 юли 2010 г.

Рататуи с пармезан

Необходими продукти:
2 патладжана (син домат),
2 тиквички,
4 – 5 домата,
2 глави червен лук и 2-3 скилидки чесън
2 чушки
Забележка: По възможност трябва да се изберат зеленчуци, които са с еднакъв диаметър.
доматено пюре
зехтин за поръсване
мащерка
Настърган пармезан

Начин на приготвяне:
- Нарежете зеленчуците на тънки шайби
- Покрийте дъното на тава с доматено пюре като добавите нарязания на ситно чесън и мащерката.
- Започнете да редите зеленчуците последователно, като започнете от външната част на тавата. Редуват се тиквичка, лук, патладжан, пипер, домат или в каквато решите последователност.
- Когато тавата е напълнена със зеленчуците те се поръсват със зехтина.
- Тавата се завива с фолио и се слага да се пече в предварително загряна фурна около 1,5 часа.
- Когато ястието се серира се наръсва с настърган пармезан.

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.