вторник, 6 юли 2010 г.

Ориз с гъби и бамя



Продукти:
1 чаша ориз
100-150гр. гъби
100-150гр. бамя
1-2 чушки
2-3 домата
1 глава лук
сол, черен пипер
червен пипер
магданоз
олио

Начин на приготвяне:
В тенджера се слага олиото за да се затопли, след което се прибавя солта и нарязания на ситно лук. Добавя се малко вода, за да се задуши лука и когато стане прозрачен се добавят нарязаните чушка и гъби. Зеленчуците се запържват леко, след което отново се задушават с вода, докато останат на мазнина.
Когато зеленчуците са готови се добавя изчистения и измит ориз (Оризът се измива хубаво, докато водата стане бистра).
След като ориза се запържи до прозрачност се добавят нарязаните на кубчета домати и бамята.
Добавя се вода, съгласно описанието на опаковката, обикновено 1:3, червения и черния пипер.
Ястието се похлупва с капак и котлона се намалява на по-ниска степен.
Вари се до готовност. Не трябва да остава много вода.
След като оризът е готов се добавя нарязаният на ситно магданоз и всичко се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.