петък, 2 юли 2010 г.

Пушено пълнено ветрило

Продукти:
1 кг. свинско филе/телешко/
100 гр. нарязано на тънко пушено месо или бекон
100 гр. нарязан на тънко пушен кашкавал
50 гр. пушена майонеза
5-6 големи печурки
1 глава червен лук
100 мл. червено вино
мащерка, черен пипер, сол.


Приготвяне:

Свинското филе измиваме, и подсушаваме.
Нарязваме като ветрило на тънки резени, но не докрая.
Намазваме обилно с майонеза и поставяме във формата в която ще печем.
Започваме да пълним с нарязаните на тънко продукти и лук на полумесеци като редуваме или слагаме от всичко във всеки разрез.Поръсваме с пипер и сол.
Заливаме с мазнина и виното, като се стремим да попадне между листовете от месо и плънката.
Слагаме свежите подправки върху и около месото.
Покриваме с алуминиево фолио и печем около половин час.
Отвиваме и ако има нужда добавяме още вино или гореща вода.
Завиваме и печем още около 1,5ч.
Изваждаме и сервираме с гарнитура по желание.

Оригинална рецепта

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.